Endelig hyggekveld igjen!

Postet av Njård - Langrenn den 11. Okt 2022

Tirsdag 18. oktober blir det rulleskisprint, lotteri, kaker og litt klubbinfo under den årlige hyggekvelden i Holmenkollen. Alle i Njård langrenn er hjertelig velkomne – spesielt de ferskeste medlemmene m/foreldre.

 

Kvelden i pressesenteret i Kollen er en tradisjon som har vart en god del år. Måler er å knytte langrennsavdelingen tettere sammen og la barn, ungdom og voksne bli bedre kjent på tvers av årsklasser og grupper.

Som tidligere blir det en orientering om status i klubben generelt og prioriteringer fremover, denne gangen fra ny styreleder Åsmund Gram Dokka.

Sportslig leder Sondre Bollum forteller deretter om hvordan treningsarbeidet foregår i Njård i de ulike gruppene og årsklassene.

Vi gjentar fjorårets suksess med å la barn og ungdom (og voksne som måtte ha behov) kvitte seg med litt damp på rulleskiarenaen til å begynne med. Der setter Sondre opp en 100m sprinttrasè med tidtaking. For de yngste som ikke vil gå på rulleski, kjører vi et eget opplegg med joggesko. 

Husk å melde dere på i Spond!

Program:

  • Kl 18: Oppmøte ved pressesenteret
  • barn og ungdom går på rulleski
  • Informasjon og bakverk/drikke
  • Lotteri  
  • Trekning av premier


Her er et tilbakeblikk på hvordan hyggekvelden artet seg i fjor!
Fenomenal NM-helg for seniorene

Postet av Njård - Langrenn den 29. Mar 2022

Njård-seniorene rundet av sesongen med 9. plass på herrestafetten og en kruttsterk 4. plass på sprinten.

NM i Harstad er over, og det ble et mesterskap der Njård-løperne virkelig viste seg frem.

Lørdag var det 10 og 15km i klassisk, der Vilde Golberg ble nummer 48 og Frederik Rogstad 75.

Stafett-spenning

Søndag var det klart for stafett, der Njård stilte med lag i herreklassen. Matz W. Jenssen gikk første etappe og Lars Young Vik andre, mens Frederik Rogstad var ankermann.

Første etappe gikk i klassisk, og Matz gikk offensivt ut. De første 2­‑3 km ligger han blant de ti beste.  Første etappen er ofte litt kaos, så det er viktig å ligge foran for å unngå i å bli innblandet i uhell.

Matz har gode ski og holder godt følge med teten fram til rundt 6 km. Da setter Kjelsås, Lyn og IF Ørn med Mikael Gunnulfsen opp tempoet, og Matz og fire andre lag mister kontakten med tetgruppen. Njård er likevel nummer ti når Matz veksler med Lars.  

Lars lar seg ikke lure med på en sprengåpning på sin fristil-etappe og går ut i et kontrollert tempo. Han holder likevel godt følge med lagene rundt seg og holder jevn fart. Ved runding 5 km er Lars oppe på 8. plass. Etter en sterk og god sisterunde av Lars sendes Frederik Rogstad ut som nr. 7 på siste etappe.

Holder Frederik inn?

Ville Frederik greie å holde Njård inne blant de 10 beste når vi så hvilke løpere han skulle opp mot?

I stafett greier man ofte å mobilisere «det lille ekstra», og Frederik går en kanonetappe som ankermann – årets desidert beste løp fra ham. Utslitt, svimmel og særdeles fornøyd segner Frederik sammen i målgården. Matz og Lars kommer løpende til og får av ham ski og staver og får stablet ham opp på beina igjen.

Smilet kommer fort når Frederik oppdager 9-tallet på storskjermen og ekstra bredt smil når Heming er bak oss på en 11.plass! Nabo-oppgjør i NM setter alltid en ekstra spiss på konkurransen.

9. plass i NM-stafett er en kjempebragd – og det av et lag med første års seniorer og venner som har trent sammen siden de var unggutter. Dette var virkelig stas!

Sprint-bragd av Matz

Mandag var det klassisk sprint. Der var Vilde uheldig og falt i en av de tøffe utforkjøringene i prologen, noe som gjorde det umulig å kvalifisere seg til finalene.

Lars endte på 44. plass i prologen, og var med det 3 sekunder for sent ute til å nå finalene. Matz kvalifiserte seg derimot, og tok seg like godt hele veien til finalen!

Der sto han på startstreken sammen med blant andre Erik Valnes og Håvard Moseby. Matz går knallsterkt og ender til slutt på 4. plass. Første gang i en seniorfinale, og det i NM!

Tirsdag ble NM avsluttet med 30 og 50 km fristil. Vilde gikk inn til 40. plass, mens Lar ble best av herrene med 33. plass, foran en gammel storhet som Finn-Hågen Krogh. Matz ble nummer 58, mens Frederik gikk inn til 64. plass.