Bestilling av klubbtøy - frist 11.oktober

Postet av Njård - Langrenn den 2. Okt 2023

For dere som trenger nye skiklær til vinteren, så er bestillingsvinduet for klubbklær åpent.

Bestilling gjøres i nettbutikken til Bull Ski og Kajakk. For å bestille lager dere en profil i nettbutikken og legger inn Njård-koden 0378. Mer info om fremgangsmetode finnes her: https://bull-ski-kajakk.no/samarbeidsavtaler 

Bestillingsfrist er 11.oktober. Levering vil være i første halvdel av desember.

Vi håper å se mange i Njårdklær til vinteren!


5. plass til Matz i NM

Postet av Njård - Langrenn den 24. Jan 2023

I helgen ble NM for senior arrangert på Gjøvik, og Njård bet godt fra seg!

Njård hadde 4 seniorer til start: Vilde Golberg, Frederik Rogstad, Lars Young Vik og Matz Jenssen. Helgens høydepunkt for Njård ble sprinten. Her tok Matz seg hele veien til finalen og sikret en fantastisk 5.plass – kun slått av løpere på landslaget. 

Slo tilbake

- Sprinten i NM var en stor opptur! Jeg gikk Skandinavisk Cup i Falun forrige helg med forhåpninger om å kvalifisere meg til U23-VM, men der hadde jeg dessverre en tung dag. Derfor var det skikkelig gøy å slå tilbake her i NM, forteller Matz.

Dette er andre året på rad Matz tar seg til sprintfinalen i NM. I fjor sikret han seg en 4. plass under Norgesmesterskapet i Harstad.

- Nå har jeg en finale i klassisk og en finale i skøyting. Det beviser at jeg kan hevde meg i begge stilarter. Startfeltet på Gjøvik var ganske mye sterkere enn i Harstad i fjor. Nå var hele landslaget på plass, så at jeg klarer å levere en finaleplass her er stort for meg, sier Matz.

Ønsker mer V-cup

Matz har fått muligheten til å representere Norge i World Cup på Lillehammer og Beitostølen tidligere denne sesongen. Det kan fort bli flere muligheter i verdenscup etter den gode NM-sprinten.

- Hadde det vært opp til meg, skulle jeg gjerne gått mer verdenscup i år, men det får vi bare ta som det kommer. Fortsetter jeg å gå fort fremover, kommer det forhåpentligvis flere muligheter. 

Njård gratulerer Matz med et fantastisk NM-resultat! 

Stafett-søndag

Søndag var norgesmesterskapets store festdag med stafett. Njård stilte med hele tre lag. 

På kvinnesiden gikk Vilde Golberg sammen med to juniorløpere, Anna Heier og Vilde Solem. Dette er første gang på mange år at Njård stiller med et lag på kvinnestafetten. Det endte med en flott 40. plass.

På guttesiden stilte Njård med to lag. På førstelaget gikk Matz Jenssen, Daniel Gunnerød og Frederik Rogstad. Laget endte til slutt opp på solid 25. plass. Andrelaget til Njård var et rent juniorlag. Her gikk Magnus Sletvold, Jørgen Hvatum og Nilas Diab. Juniorguttene gikk laget inn til 49.plass. 

Endelig hyggekveld igjen!

Postet av Njård - Langrenn den 11. Okt 2022

Tirsdag 18. oktober blir det rulleskisprint, lotteri, kaker og litt klubbinfo under den årlige hyggekvelden i Holmenkollen. Alle i Njård langrenn er hjertelig velkomne – spesielt de ferskeste medlemmene m/foreldre.

 

Kvelden i pressesenteret i Kollen er en tradisjon som har vart en god del år. Måler er å knytte langrennsavdelingen tettere sammen og la barn, ungdom og voksne bli bedre kjent på tvers av årsklasser og grupper.

Som tidligere blir det en orientering om status i klubben generelt og prioriteringer fremover, denne gangen fra ny styreleder Åsmund Gram Dokka.

Sportslig leder Sondre Bollum forteller deretter om hvordan treningsarbeidet foregår i Njård i de ulike gruppene og årsklassene.

Vi gjentar fjorårets suksess med å la barn og ungdom (og voksne som måtte ha behov) kvitte seg med litt damp på rulleskiarenaen til å begynne med. Der setter Sondre opp en 100m sprinttrasè med tidtaking. For de yngste som ikke vil gå på rulleski, kjører vi et eget opplegg med joggesko. 

Husk å melde dere på i Spond!

Program:

  • Kl 18: Oppmøte ved pressesenteret
  • barn og ungdom går på rulleski
  • Informasjon og bakverk/drikke
  • Lotteri  
  • Trekning av premier


Her er et tilbakeblikk på hvordan hyggekvelden artet seg i fjor!
Fenomenal NM-helg for seniorene

Postet av Njård - Langrenn den 29. Mar 2022

Njård-seniorene rundet av sesongen med 9. plass på herrestafetten og en kruttsterk 4. plass på sprinten.

NM i Harstad er over, og det ble et mesterskap der Njård-løperne virkelig viste seg frem.

Lørdag var det 10 og 15km i klassisk, der Vilde Golberg ble nummer 48 og Frederik Rogstad 75.

Stafett-spenning

Søndag var det klart for stafett, der Njård stilte med lag i herreklassen. Matz W. Jenssen gikk første etappe og Lars Young Vik andre, mens Frederik Rogstad var ankermann.

Første etappe gikk i klassisk, og Matz gikk offensivt ut. De første 2­‑3 km ligger han blant de ti beste.  Første etappen er ofte litt kaos, så det er viktig å ligge foran for å unngå i å bli innblandet i uhell.

Matz har gode ski og holder godt følge med teten fram til rundt 6 km. Da setter Kjelsås, Lyn og IF Ørn med Mikael Gunnulfsen opp tempoet, og Matz og fire andre lag mister kontakten med tetgruppen. Njård er likevel nummer ti når Matz veksler med Lars.  

Lars lar seg ikke lure med på en sprengåpning på sin fristil-etappe og går ut i et kontrollert tempo. Han holder likevel godt følge med lagene rundt seg og holder jevn fart. Ved runding 5 km er Lars oppe på 8. plass. Etter en sterk og god sisterunde av Lars sendes Frederik Rogstad ut som nr. 7 på siste etappe.

Holder Frederik inn?

Ville Frederik greie å holde Njård inne blant de 10 beste når vi så hvilke løpere han skulle opp mot?

I stafett greier man ofte å mobilisere «det lille ekstra», og Frederik går en kanonetappe som ankermann – årets desidert beste løp fra ham. Utslitt, svimmel og særdeles fornøyd segner Frederik sammen i målgården. Matz og Lars kommer løpende til og får av ham ski og staver og får stablet ham opp på beina igjen.

Smilet kommer fort når Frederik oppdager 9-tallet på storskjermen og ekstra bredt smil når Heming er bak oss på en 11.plass! Nabo-oppgjør i NM setter alltid en ekstra spiss på konkurransen.

9. plass i NM-stafett er en kjempebragd – og det av et lag med første års seniorer og venner som har trent sammen siden de var unggutter. Dette var virkelig stas!

Sprint-bragd av Matz

Mandag var det klassisk sprint. Der var Vilde uheldig og falt i en av de tøffe utforkjøringene i prologen, noe som gjorde det umulig å kvalifisere seg til finalene.

Lars endte på 44. plass i prologen, og var med det 3 sekunder for sent ute til å nå finalene. Matz kvalifiserte seg derimot, og tok seg like godt hele veien til finalen!

Der sto han på startstreken sammen med blant andre Erik Valnes og Håvard Moseby. Matz går knallsterkt og ender til slutt på 4. plass. Første gang i en seniorfinale, og det i NM!

Tirsdag ble NM avsluttet med 30 og 50 km fristil. Vilde gikk inn til 40. plass, mens Lar ble best av herrene med 33. plass, foran en gammel storhet som Finn-Hågen Krogh. Matz ble nummer 58, mens Frederik gikk inn til 64. plass.

Kjøp toalettpapir og tørkeruller - støtt Njård langrenn

Postet av Njård - Langrenn den 30. Apr 2021

Det er tid for dugnad i Njård langrenn, og de eldste utøverne selger toalettpapir og tørkeruller av super kvalitet. 

Dugnadene er en viktig inntektskilde for klubben, og dette er forbruksvarer alle trenger - så hvorfor ikke kjøpe toalett- og tørkepapir fra Njård? Da støtter du klubben og sørger for velfylte lagre i god tid fremover. 


Priser

  • Kr 350 for tørkeruller (28 ruller)
  • Kr 400 for toalettpapir (56 ruller)

 

Bestillinger kan gjøres ved å sende en mail til Margrethe Buskerud Christoffersen: m.b.christoffersen@jus.uio.no

Husk å oppgi adresse i bestillingen. Vi ringer og avtaler tid for levering. Sekkene blir levert på døren, betaling gjøres via Vipps til den som leverer. Leveringene gjøres fortløpende fra 26. mai.