Super Njård-helg

Postet av Åsmund Gram Dokka den 24. Jan 2024

Mange unge Njård-løpere debuterte i skiløypene i Holmenkollen under Oslo skifestival i helgen. På andre arenaer ble det blant annet dobbel NC-triumf for Njård!

Oslo skifestival er et av årets høydepunkter for løpere mellom 8 og 16 år. Lørdag er det individuelt renn i fristil, mens søndagen - for de mellom 8 og 14 - er avsatt til stafett. 

Dette er er for mange et første møte med det å gå renn i Kollen. Løypene er tøffe, og om lag 10 minusgrader gjorde det enda mer krevende å få fart på skiene. Men Njård-barna krummet nakken alle som én og jobbet seg gjennom traseen på imponerende vis. 

Søndag var det jaktstart for løperne våre i 16-årsklassen, basert på lørdagens resultater. Klassene under dette gikk stafetter. Heller ikke her var det noe å utsette på innsatsen, det ble gått det remmer og Njård-tøy kunne holde. For debutantene var det en fin opplevelse, og mange meldte tilbake at rennene ga mersmak! 

NC og WC

Under Junior norgescup på  Lygna gikk Njårds Leopold Strand til topps i 17-årsklassen både lørdag og søndag (henholdsvis 15 km fristil og 7,5 km klassisk). Også Jørgen Hvatum gjorde det skarpt denne helgen med henholdsvis 11. og 5. plass. 

På den internasjonale arenaen gikk Matz William Jenssen sprint i verdenscupen i Oberhof. Vi er blitt bortskjemt av sterke resultater av Matz denne sesongen, med deltagelse i Tour De Ski og det hele, og heller ikke denne gangen skuffet Matz. Han gikk nok en gang videre fra prologen og nådde kvartfinalen. Med det ble han nest beste U23-løper i rennet. 

Her er et knippe bilder fra Oslo skifestival:

Lilly (J12) på oppløpet

Silje (J12) på vei ut fra start

Mila (J10) kjemper med Lyn-jente på vei ut fra start

Oscar (G13) på oppløpet

Oscar (G13) og Nicholas (G14) etter endt dyst lørdag.

Lilly, Kingsley og Ida fornøyd etter stafetten (J/G 11/12) søndag.

Leo, Nicholas og Oscar etter stafetten for G 13/14.

Signe, Ida og Mila etter stafetten for J/G 8-10


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.