Njårdrennet 2023: Vi klarte det igjen!

Postet av Åsmund Gram Dokka den 5. Mar 2023

Årets Njårdrenn var enda en gang en solbadet affære og med en solid økning i antall deltagere. Dugnadsånd og erfaring styrte skuta i land da det stormet litt i starten.

Hele 769 løpere hadde meldt seg på Njårdrennet i år – nesten 300 flere enn året før. Det gode inntrykket fjorårets renn etterlot og ikke minst at vi i år fikk Toyota cup for 15/16-åringer bidro nok til økt interesse.

I år hadde vi også en del løpere i seniorklassene – blant annet Njårds egen Matz William Jenssen som gikk av med seieren.

Hektisk start

Forholdene var gode, med sol og faste, harde løyper. Dessverre fikk EQTiming noe trøbbel med tidtagningen tidlig i rennet, noe som ga Njårds funksjonærer i målområdet og sekretariat en hektisk time. Manuell føring av tider er ikke lenger hverdagskost på skirenn. Men våre folk – flere funksjonærer på skirenn for første gang – sto i «stormen» på forbilledlig vis. I tillegg var njårderne med erfaring fra skirenn gode å ha da problemene oppsto. Det hele løste seg til slutt, og resten av rennet forløp uten tidstrøbbel. 

Utsolgt kafé

Flere deltagere betyr jo også flere biler og flere kaffetørste voksne. Parkeringsgruppa holdt fortet på andre siden av Sørkedalsveien, mens flittige hender i kafé og kiosk så godt som solgte ut alt vi hadde med av kaker, pølser og andre godsaker. Til tross for at sola skinte, var det en surere vind i år, og det førte nok til at flere trakk inn i kafeen enn i fjor. Litt drag i lufta er kanskje ikke dumt for klubbkassa!

I tillegg ble startene avviklet til punkt og prikke, og stemningen langs løypa var akkurat så god som vi lovet!

Smørehjelp og heiarop

En av grunnene til det var ungdomstrenerne, som heiet hvert eneste Njård-barn opp siste løpebakken og videre inn mot oppløpet. I tillegg kjørte de hundremeter-opplegget som ble veldig populært utover dagen!

Stor takk skal også Njård-veteranen Thomas Jenssen ha. I år igjen tok han på seg å smøre skiene til alle Njård-barn i de yngre årsklassene. Dette senker terskelen for å delta på renn og er en fantastisk gest fra Thomas’ side. Tusen takk!

Lønnen for strevet

Alt i alt var dette et godt gjennomført renn, og det er bare å takke alle som møtte opp på dugnad! Dugnadsarbeidet på Njårdrennet er viktig for å få inn midler til klubben og en av grunnene til at vi for eksempel kan holde treningsavgiften uendret i år igjen.

Foruten dette, er det også viktig at vi som klubb bidrar inn i det fellesskapet det er å arrangere renn for barn, ungdom og voksne i Oslo og omegn. Det er dette som holder sporten i live!

 Vi gjentar suksessen neste år! 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.