Møt vår nye junior-hovedtrener og sportslig leder

Postet av Njård - Langrenn den 27. Apr 2021

Sondre Bollum overtar som junior-hovedtrener og sportslig leder fra 1. mai. Her blir du bedre kjent med ham. 

Ånund Lid Byggland har beveget seg videre til Fossum, som sjef for seniorsatsingen der. Inn kommer 26 år gamle Sondre Bollum. Han trer inn i rollene som hovedtrener og sportslig leder 1. mai.

- Jeg er veldig glad for at jeg fikk denne jobben, er supermotivert og ivrig etter å begynne, sier Sondre, som allerede har vært med på et par økter med juniorene før han offisielt tar over ved månedsskiftet.

Aktiv på høyt nivå

Sondre har selv vært aktiv langrennsløper og skiskytter på høyt nivå. Han ble tidlig introdusert for langrenn.

- Faren min var ivrig skiløper, så jeg ble tatt med ut på tur nærmest fra jeg kunne gå. Jeg har konkurrert helt siden jeg var 6 år gammel. Som 13 åring ble han introdusert for skiskyting av en kompis. Det ga mersmak, og det var som skiskytter han begynte på NTG Lillehammer.

- Jeg satset som skiskytter, men likte alltid å trene og konkurrere med langrennsløperne. Flere av mine beste resultater er fra langrenn forteller Sondre. Som langrennsløper kan han blant annet vise til medalje i junior-NM, 5.plass i U23-NM og topp 10-plasseringer i NC for senior.


Sondre Bollum i aksjon den gangen han satset for fullt. 

 


Satset på skiskyting – fikk tilbud fra USA

Da han hadde fullført videregående, tok han en bachelorgrad i Sport Management mens han satset på skiskytingen. Etter endt bachelor kom tilbudet om skistipend fra University of Colorado i USA- noe Sondre først sa nei til – før han ombestemte seg og takket ja.

- Det var et veldig godt tilbud, men man fjerner seg fra diskusjonen rundt landslagsuttak i Norge hvis man flytter til USA. Jeg hadde et stort mål om å komme inn på rekruttlandslaget i skiskyting, derfor var jeg i tvil, sier Sondre, som var fast bestemt på å ta ett år i USA, før han skulle hjem og satse videre i Norge.

En opplevelse for livet

Vel fremme i ski-eldoradoet Boulder møtte han et opplegg han fikk bakoversveis av.

- Vi hadde egen massør, kokk, fysiske trenere, ernæringseksperter og tipptopp opplegg rundt oss til alle døgnets tider. Colleget bruker enorme summer på idrett. Å studere der under de forholdene var en opplevelse for livet, sier vår nye hovedtrener, som likte seg så godt at han ble enda lenger enn han først hadde tenkt.

- Jeg tok to ekstra år. Oppholdet i USA utvidet horisonten min. Jeg opplevde at livet hadde mer å by på enn bare ski, forteller Sondre. På universitetet i USA studerte Sondre politikk og internasjonale relasjoner. Etter hjemkomst har han begynt på en mastergrad i Sport Management.

Vil møte alle typer ambisjoner

Til Njård kommer Sondre etter et år som trener for Hemings 15/16-åringer, kretsutvikler i Hedmark Skiskytterkrets og jobb i Holmenkollen Treningslab. Han skal fortsatt være tilknyttet treningslaben og miljøet der, men likevel ha søkelyset for fullt på Njård.

Så hva vil han tilføre klubben der han nå både blir sportslig leder og junior-hovedtrener?

- For egen del er jeg full av entusiasme. Det er dette jeg vi drive med – trene barn og unge på ski. Samtidig er dette en unik mulighet til å bygge klubbfølelse og samhold. Njård skal være en klubb for løpere med alle typer ambisjoner, sier Sondre, som samtidig understreker:

- De som ønsker å satse for fullt, skal få et opplegg som er fullt på høyde med toppidrettsgymnasene.


Sondre har mål om at løpere med alle typer ambisjoner skal føle seg hjemme i Njård.

 


Verdien av felleskap

Generelt er Sondre opptatt av at den enkelte utøver skal oppleve utvikling og mestring – uansett nivå og alder. Verdien av fellesskap i treningshverdagen ble Sondre først virkelig klar over under oppholdet i USA.

- Når man kommer fra Norge som langrennsløper, er man ofte noen hakk bedre enn amerikanerne. Inntil da hadde jeg hatt skylappene på og stort sett tenkt på meg selv og hva jeg måtte gjøre for å bli best. Men i USA fikk jeg øynene opp for hva de andre i gruppa bidro med sosialt og for samholdet, de som var nest best og tredje best. Det vil jeg få frem også i Njård, sier Sondre.  


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.