Møt Ånund Lid Byggland – en viktig trener og støtteressurs

Postet av Njård - Langrenn den 25. Aug 2020

Fra og med denne sesongen har Ånund blant annet overtatt hovedansvar for trening av juniorgruppa vår. I tillegg har han ansvar for koordinering og veiledning for andre grupper/ressursperson, samt administrative oppgaver som rekruttering og gjennomføring av arrangement. Med Ånund på laget får styret tilrettelagt for en større profesjonalisering av treninger og koordinering for øvrig.

En erfaren og respektert trener

For mange i klubben er han er et allerede et kjent og populært fjes. Gjennom flere år har han trent HL gruppen (15-16 åringene). Med sitt sindige og rolige vesen, nyter han stor respekt blant utøverne. Nå gleder vi oss over å kunne bruke hans brede erfaring og kunnskap på flere felt.

- Njård har de siste årene bygget opp en veldig solid juniorgruppe. Joachim og Harald har gjort en utrolig god jobb. Det å få komme inn å jobbe med denne gruppen har vært veldig givende og moro for meg. Dette er en gjeng ungdommer som kan nå langt både innen idretten og ellers i livet påpeker Ånund. 

- Det har gitt mersmak å være trener. Njård er en solid klubb med gode verdier. Dette merker man både på utøverne og foreldrene som er tilknyttet klubben.

Vi er alle preget av korona for tiden og det stor usikkerhet i forhold til mulighet for gjennomføring av både samlinger og renn.

- Uansett hva skisesongen måtte bringe, forbereder vi oss som om det blir skirenn. Vi velger å fokusere på at vi er heldige som kan trene tilnærmet normalt, og gjør det beste ut av situasjonen fortsetter han.  


Aktiv fritid

- På fritiden min liker jeg stort sett å være aktiv. Jeg trener ikke like mye som jeg gjorde før, men jeg er så heldig å ha en samboer som drar meg med ut på trening med jevne mellomrom. Jeg er også veldig glad i jakt og fiske, og reiser derfor ofte til hjembygda Høydalsmo i helgene og lever redneck-livet! 

Ånund har selv solid erfaring som aktiv langrennsløper fra flere private team. Han er utdannet lærer og kommer fra jobb på Voksen skole. Vi føler oss heldig som har fått han med på laget. 

Styret ser frem til samarbeidet i vinter, og håper at du vil trives hos oss.

 


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert avIdrettenOnline