Njård fyrer på alle sylindre

Postet av Åsmund Gram Dokka den 1. Feb 2023

Det lukter svidd av Njård langrenn om dagen – fra seniorløpere til de aller minste!

En KM-helg med overveldende resultater og god deltagelse er over. Fasiten ble hele åtte kretsmestere! I tillegg til gullene, hentet Njård også hjem to sølvmedaljer og en bronse.

Og med det kan vi vel kåre oss selv til beste klubben i by’n!

Foruten edelt metall var helgen generelt preget av prima innsats av alle Njård-løpere og god deltagelse – spesielt på søndagen da det ble gått fristil.

I de yngre klassene har en av vinterens satsinger vært å få med flere av barna våre på renn. De fleste barn synes skirenn er gjevt – med startnummer, heiarop og premie – og vi tror det bidrar til å gjøre langrenn enda morsommere å drive med.

- I barneårgangene har vi i år har vi satt opp en liste over prioriterte renn. Er man med i en bestemt andel av disse rennene, får man en utmerkelse ved sesongslutt. Det skal være en gulrot der framme og skape litt mer oppmerksomhet rundt skirennene, sier vår sportslige leder Sondre Bollum.

Og allerede har renndeltagelsen økt en god del – for eksempel var hele 6 av 17 løpere i J9-klassen under KM skate på søndag fra Njård! 

 

Njård i VM

Njård setter også spor etter seg på helt andre lengdegrader. På olympiastadion i Whistler i Canada kjemper vår egen Lars Bjertnæs om heder og ære i junior-VM. Lars var i aksjon på 20 kilometer fellesstart (klassisk) på mandag og holdt lenge følge med teten, der blant annet landsmannen Mathias Holbæk og finnen Niko Anttola holdt tempoet oppe.

Det ble til slutt for tøft å henge på Lars – og alle andre – å henge på, og Holbæk ble verdensmester etter å ha rykket fra Anttola i siste baken. Lars kom inn til en sterk 8. plass. Enda gjenstår 10 km fristil og en mulig plass på Norges stafettlag

Samme sted har Lars Young Vik, seniorløper i Njård, også vært i aksjon. Han deltar i U23-VM der han representerer Australia. På sprinten ble det en småsur 31. plass, kun 21 hundredeler fra å kvalifisere seg til finale-heatene. På 20-kilometeren ble det 44. plass.

Matz til VC

Som om ikke det var nok, ble det også klart denne uken at en annen av Njårds seniorløpere, Matz William Jenssen, er blitt tatt til verdenscup i Toblach kommende helg. Etter jevnt sterke resultater denne sesongen – blant annet finaleplass på sprinten i NM – ble det endelig verdenscupplass! Matz skal gå sprinten som går allerede på fredag.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.