Lagsprint-sølv til Ragnar i rulleski-VM

Postet av Åsmund Gram Dokka den 21. Sep 2021

Njård-løperen Ragnar Bragvin Andresen gikk Norge inn til sølv på lagsprinten i rulleski-VM i Val di Fiemme.

VM ble avsluttet på søndag, og Ragnars to øvelser på programmet – supersprint og lagsprint – ble holdt fredag og lørdag. Konkurransenervene presset på gjennom uken for første gang siden VM i 2019.

– Jeg gikk inn i VM med stor spenning, men følte meg trygg på at prestasjonsformen for lagsprinten var god, men på kortsprinten var jeg svært usikker. Jeg har hatt åtte uker med ryggproblemer siden juni og derfor hatt svært få økter jeg har kunnet tråkke på maksimalt i bevegelsene, forteller Ragnar.

I stafetten var Norge med å tetkampen hele veien, men måtte til slutt se seg slått med 2,2 sekunder av svenskene Alfred Buskqvist og Erik Silvfer. Ukraina tok bronsemedaljen. Ragnar gikk ankeretappen og sikret sølvmedaljen for Norge.

Pallen glapp på supersprinten

Supersprint ble gått på fredag. Dette er en sprint over 200 meter, der Ragnar var regjerende verdensmester. Denne gangen endte han imidlertid på den noe sure 4. plassen.

– Supersprint er for meg det vanskeligste puslespillet å få til med ski og staver. Det er så mye mer enn fysisk form som skal stemme for å prestere. Vi nærmer oss 50 km/t i toppfart ved målgang etter 200 meter, og fra start til mål er det mange bevegelser som kan gjøre deg til en vinner, men som også gjør deg til en taper i duellen. Konkurransen er mann mot mann, påpeker Ragnar.

I kvalifiseringen ble han nummer tre, noe han var godt fornøyd med. Også åttedels- og kvartfinalene gikk bra, men i semifinalen var det dessverre stopp.

– Jeg røk med minste margin. Trolig mindre enn 10 centimeter bak avansement til finalen og sikker sølvmedalje. I bronsefinalen ble det glipptak med staven ut fra start og 1,5 meter bak i mål, forteller Ragnar.

Han sier seg svært fornøyd med den fysiske formen, men er litt skuffet over ikke å klare medalje på en dag hvor det fysiske var på det råeste på to år.  

Ordnet sølv som ankermann 

Dagen etter, lørdag 18.september, var det klart for lagsprint. Det er samme format som vi kjenner til fra vinteren. Forskjellen er at løperne går 5 etapper mot 3 etapper på vinteren. Distansen på etappen var 2 km.

– Jeg kjente at jeg trolig aldri har vært sterkere fysisk før denne øvelsen enn hva jeg var nå, og selvtilliten økte fra etappe til etappe, sier Ragnar.

Makkeren i stafetten – overraskelsesmannen fra torsdagens 15 km, Amund Korsæth – gjorde en strålende innsats, men fikk det tøft på sin siste etappe. Der vekslet Korsæth på 4. plass, 6 sekunder opp til Sverige og Italia. Russland som var antatt hovedutfordrer, vekslet ut 4 sekunder bak Ragnar.

– Jeg gikk ankeretappen som en sprintprolog. Jevnt og hardt med seier som mål. Det holdt til å krysse mållinjen som nummer to, 2 sekunder bak Sverige. I mål var jeg helt pumpa, og det er en følelse jeg virkelig liker, understreker Ragnar.  

Ukraina tok bronsen, mens Russland som stilte med storløperne Denis Spitsov og Alexander Terentev, ble nummer fem, 13,5 sekunder bak Sverige.

– Jeg er svært fornøyd med formen jeg klarte å skrape frem til VM. Drømmen var to medaljer, men jeg reiser likevel hjem godt forøyd med egen leveranse, samt nye erfaringer og opplevelser.


Blir det VM nr. 8?

Ragnar, som har gått for Njård i flere år og jevnlig dukker opp på treninger for både store og små Njård-løpere, har nå sju rulleski-VM på rullebladet.

– Tiden vil vise om jeg har noe å gjøre i et eventuelt åttende VM i 2023. Gleden med å holde på er fortsatt stor, og det prates om verdenscup-sprint utenfor Colosseum i Roma neste sommer. Den skal jeg få med meg, lover Ragnar, som gleder seg over at rulleski-familien stadig blir mer internasjonal.

– En annen gledelig erfaring fra dagene i Val di Fiemme var å møte den lille troppen fra Taiwan. Et land uten snø, men med asfalt. Der har de et satsingsprosjekt på rulleski som startet opp for et år siden. Ildsjelen pratet entusiastisk om prosjektet som når stadig flere skoler, barn og ungdom. Skifamilien vokser, og nye nasjoner kommer til. Også de uten snø, sier Ragnar.

Her er gir Ragnar nyttige tips til unge Njård-løpere på rulleskitreningen i Holmenkollen i juni. 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.